a piece of my work.. ✫make-upinspiration✫

Foto: Idris & Tony Modell: Ksenia
 
Detta är ett jobb jag gjorde tillsammans med Idris och Tony två fantastiska fotografer i New york. Har gjort flera jobb ihop med dem och haft galet kul alla gånger. 
 
 
Sotade ögon och guldiga läppar! Jag har använt en guldig krämskugga/higligther från Isadora på läpparna. Men om man inte har det går det bra att dutta lite guldig ögonskugga på läpparna, använt läppsyl under eller ett neutralt läppstifft.. 
 
 
 
1) "Sotade ögon" svart och silvergrå ögonskugga på ögonlocket samt under ögat  
2) Svart kajalpenna innanför vid ögat
3) Lite rouge för att markera kindbenen 
4) Kamma och forma ögonbrynen med en genomskinlig mascara eller hårspray funkar också bra
5) Guldiga läppar!
 
Inspiration inför påskens alla event kanske..
 
Nu drar jag ut på landet några dagar för avkoppling och påskfirande :) Så det blir inget bloggande några dagar framöver..
 
Glad påsk!! 


nike news

Dessa snygga gladiatiorsandaler kommer från Nike. Ser riktigt bekväma ut! De metalliclila är nog mina favvisar! Ni hittar dem här 

straight

Det finns en hel djungel av plattänger där ute så det är inte helt lätt att veta vilken man ska välja.. Jag får frågan om vilken tång jag skulle rekommendera relativt ofta så tänkte att jag även skulle tipsa er läsare om detta..
 
Inte världens bästa bild på mig precis men så här ser mitt hår ut naturligt..när det inte är plattat.. riktigt lockigt! 
 
Jag är en flitig användare av plattången både privat och till jobb så för mig är det extremt viktigt med en bra tång och det är stor skillnad på plattång och plattång.. av alla jag testat finns det två jag skulle rekommendera.. Den ena är GA.MA ceramic, har haft min GA.MA i många år och är jättenöjd med den! Den andra är ghd, en lite nyare och strået vassare tång.. något bättre men betydligt dyrare.. 
GA.MA
 
Detta är de 2 mest använda tängerna bland frisörer och hårstylister.. 
 
 
Tänk på att när du ska göra håret rakt är det viktigt att håret är riktigt torrt, snustorrt! Annars blir det inte rakt och väldigt frizzy.. Använd även en värmeskyddande produkt för att inte slita på håret så mycket.. tången blir ca 200 grader! Men det är viktigt att den är så varm för att du ska få ett bra resultat..

 
CHI värmeskyddande spray
En spray som inte märks alls i håret men som ger ett superbra skydd! Jag har testat en masssa olika värmeskyddande produkter och denna är min absoluta favorit! 
 
 
Hoppas detta kan vara till hjälp för er som undrat :)

chloë in wonderland

   
  
Gorgeous Chloë Sevigny som "Alice i underlandet"..  Vi ser masssor av Alice i underlandet influerat i modevärlden.. som tippat ;) Fastnade för denna bildserien och speciellt mycket för de två svartvita bilderna som är absolutely fab!!! 
 
 
Harpers Bazaar Russia april 2010
 
 
Kolla in imorgon för då ska jag guida er i djungeln av plattänger..

"sexy eyes" make-upinspiration inför helgens fester

Deutsch februari 2010 foto: David Roemer
 
 

 

Mörka ögon och bleka läppar.. en supersexy look!!

 

 

Det är vikigt att lägga en naturlig bas till denna make-upen då du inte vill få ett resultat som ser spacklat ut. Börja med ansiktskräm eller en primer. Sedan applicerar du foundation och därefter consealer för att trolla bort mörka ringar under ögonen eller andra ovälkommna skavanker ;) Använd gärna en fuktad svamp när du applicerar foundation för att lättare få ett jämt resultat.

 
1) "Sotade ögon" Bronsbrun ögonskugga på ögonlocket samt under ögat 
2) Svart kajalpenna för att rama in ögat, använd även under och innanför vid ögat
3) Guldig ögonskugga vid inre ögonvrån 
4) Solpuder för att markera kindbenen
5) Ljust beigerosa läppstifft 
 
Ett tips när du applicerar ögonskuggan är att lägga ett lager löspuder under ögat som du sen enkelt kan borsta bort ifall skuggan smular sig när du applicerar den. "Måla" lite på handen med penseln innan du använder den på ögonlocket.. detta för att slippa överflödig skugga på penseln som i sin tur kladdar. 
 
 
 
Lancôme har superbra mjuka kajalpennor.. 
 
 
 
 
 
Hoppas att ni gillar denna make-upen och lycka till!
Ha en bra weekend!!!

it´s spring!!!

Fabulous Covers från i-D
i-D´s Covers är såå rätt idag..it´s spring, it´s spring!!! 
 

Freja Beha Foto:Emma Summerton 
 
Mitt favorit omslag bland dessa 3, gillar det popkonst inspirerade som får detta att sticka ut lite extra..

 

Natalia Vodianova Foto:Paolo Roversi 


Sasha Pivovarova Foto:Emma Summerton 

Vilket omslag gillade du mest?
 
 
 
Kolla in imorgon för helgens make-up inspiration!!



In Her Closet: Elisa Sednaoui

Nu när det äntligen börjar bli vår blir shoppingsuget lite extra stort, iaf hos mig.. Jag känner för ny jacka, skor, jeans, solglasögon.. u name it ;) Och idag är en sådan dag då allt som hänger i min garderob känns tråkigt..  men en garderob som är mindre tråkig är modellen Elisa Sednaouis kolla in den..
 
   
See more videos on modelinia.com
Snyggt värre!! This girl got style!!

Tsarine- Daria

Gårdagens inlägg får bli dagens då bloggen strejkade! 
 
Hoppas ni haft en underbar helg. Solen skiner, fåglarna kvittrar, människor ler, underbart att det äntligen är vårkänsla i luften!
 
Vogue Paris April 2010
Foto: David Sims
Styling: Carine Roitfeld
Modell: Daria Werbowy
 
 
Ännu en fantastisk bildserie av fotografen David Sims. Bilderna, stylingen, sminket, smyckena, allt känns helt klockrent! 
Make-upen är enkel och ändå såå kraftfull. Markerade och mörka ögonbryn, mycket solpuder för att rama in ansiktet och framhäva dragen lite ytterligare.. för övrigt en naturlig och nästintill osminkad look.. Soo hot!!
 
 
Isadora brukar till vår/sommaren sälja sitt stora solpuder.. Detta kan jag verkligen rekommendera! Ett snyggt och matt solpuder i storlek "XXL" så det räcker en hel livstid typ, billigt och bra ;) 
 
Själv använder jag Dark tan nr. 91

Prada x 3 + helgens Make-up inspiration

1.  Lara Stone är det nya ansiktet för Pradas parfym Infusion d’Iris. Kampanjen är fotograferad av topp fotografen Steven Meisel. 
 
Väldigt snyggt!! 


2.  First Spring by Yang Fudong for Prada

Det är blandade åsikter kring denna kortfilm. En del tycker att den är fantastisk och andra tråkig.. vad tycker ni?

 

3.  The look of PRADA s/s 2010
 

Bilder: Style.com
 

 

 

Helgens make-up inspiration:


á la Prada style!!

       
   
             




En "osminkad" bas, d.v.s sminka en naturlig bas som ser osminkad ut.. använd ytterst lite foundation ev bara lite ansiktskräm och lite consealer för att trolla bort mörka ringar under ögonen eller andra ovälkommna skavanker ;) 

Ett tips är att applicera foundation med en fuktad svamp för att lättare få det jämnt. 

 

Har man en hud som lätt blir för glansig så kan du använda lite löspuder! Viktigt är att huden inte ser allt för matt och pudrad ut. Använd ev lite solpuder för att markera kindbenen och gärna highlighter på kindbenen och pyttelite på näsbenet för extra lyster.

För er som vill gå all the way med denna looken så är det ljusa ögonbryn som gäller, oavsett om man är blond eller mörk. För er som inte har naturligt blonda bryn och inte vill bleka kan ni täcka dom med consealer.. annars är det även snyggt med markerade bryn till denna make-upen!

På med knallrött läppstift, gärna i en rödorange nyans och sen var det klart!

 

 

Ha en superbra helg!!



Alice in wonderland

Igår var jag på bio med min mamma och mormor och såg Tim Burtons omtalade film Alice i underlandet. Det är inte allt för ofta vi går på bio ihop så det var lite extra kul. Kostymerna, stylingen och sminket var helt fantastiskt!! Det är ingen mindre en den välkända kostymdesignern Colleen Atwood som står bakom dessa sagolika kreationer.. 
 
För er som inte redan sett filmen rekommenderar jag er verkligen att gå och se den (i 3D) och för en stund kliva in i denna fantastiska sagovärlden.. 
 
Kolla in intervjun med Colleen Atwood
 
Alice i underlandet har inspirerat på många håll i modevärlden och man ser en massa lekfulla och sagoinspirerade inslag både här och där.. 
Bl.a så har O.P.I släppt en kollektion med härligt färgsprakande nagellack..
God natt!

1000 bilder för McQueen

L’Officiel ger ut ett specialnummer dedikerat Alexander McQueen innehållande 1000 bilder från hans karriär och 40-åriga liv. It´s a must have!! 
 
 
Alexander McQueen dog för drygt en månad sedan. Hans dramatiska design har minst sagt gjort ett avtryck i modets historia och trots hans bortgång lär det bli en hel del Alexander McQueen framöver..

for your face..

Jag får ofta frågor om vad jag använder för ansiktskrämer eller vad jag skulle rekommendera. Det är alltid lite svårt att svara på, eftersom vi alla har olika hud och hudtyper. Men jag vet att det finns en djungel av krämer så det är inte lätt att veta vad man ska välja.. 
 
En kräm jag verkligen är jättenöjd med och själv använder är Elizabeth Ardens eight hour cream for face spf 15. Den är verkligen skitbra och sägs passa alla hudtyper! Själv har jag ganska känslig hud som lätt blir torr och brukar därför skippa starkt parfymerade ansiktskrämer. Jag vet att Elizabeth Ardens produkter inte är dom billigaste, men krämen är ganska dryg.. 
3 tips när man ska köpa ansiktskräm:
 
* Om man har känslig hud så prova en kräm som inte är starkt parfymerad eller välj en som är parfymfri.
 
* Be gärna om ett prov på krämen för vad som känns rätt på handen när man provar i butiken behöver inte vara rätt för ansiktet.
 
* Köp alltid en kräm med solskyddsfaktor (spf15). Även om Sverige inte alltid är så soligt är det viktigt att skydda mot farliga strålar året om. Ansiktet är ju i stort sätt alltid blottat och därmed är det lite extra viktigt att skydda den huden. Spf skyddar även huden från att åldras ;)

Lady gaga & Beyoncé

Såg denna coola & snygga videon av Jonas Åkerlund på min vän Elsas grymma musikblogg och blev bara tvungen att lägga upp den.. Stylingen är ju absolutely crazy & fab!! 
 

Old style gone new - make-up

Kirsten Dunst på covern av V-magazine issue #64. 
 
Jag fick titta två gånger innan jag såg att det var Kirsten Dunst på covern. Sminket och stylingen tar oss tillbaks i tiden och känns väldigt vintage, kanske är det dags för mer vintagelook även på sminket..

fabulous Alice Dellal -make-up

HELGENS MAKE-UP INSPIRATION:

 
 
 
Åhh vilken underbar strand!! Hade gjort vad som just nu för att ligga där och njuta i solen..   
 
Vogue Brazil mars 2010 by Fabio Bartelt 
 
Lovin´ the make-up! Syns kanske inte superbra när bilden inte är så stor men starkt markerade ögon och nude/ bege läppstift.  Och brungråa naglar.. hot hot hot!!!
 
Grått i alla möjliga nyanser känns helt rätt så hitta den du gillar mest.. Ett tips är om man redan har ett svart lack och ett vitt att själv blanda fram ett snygg grå färg.. tänk bara på att svart färg är väldigt dominerande så ta en liten droppe till en början..  
 
Have a nice weekend!!

givenchy in my heart + topshop

 
Givenchy 
 
Blev totalt förälskad i dessa "etno/psychedelia"mönstrade kläderna och sjukt snygga skorna från Givenchy! If I was a ritch girl säger jag bara.. Men för oss som inte är "Svenska Hollywood fruar" eller är snuskigt rika finns denna lite liknande skon på Topshop för en betydligt billigare peng ;)
Topshop
 
Kolla in lite senare idag för "helgens make-up inspiration"

French #16

 
12 heta French covers.. Har svårt att välja vilken som är favoriten.. Vilken är din?

oscarsgalan favoriter

Kollade på Oscarsgalan som visades i repris igår. Försökte se den då den sändes live och hann väl se första början av sändningen från röda mattan innan ögenen gick i kors.. heh 
 

En som verkligen stack ut ur mängden enligt mig var Sandra Bullock. Tyckte hon var snyggare än någonsin, hon eller kanske rättare sagt den som stylat henne hade verkligen hittat en look som passade henne perfekt. Sminket och håret får ett extra + Så till nästa stora fest kanske denna looken får inspirera..
 
Sandra Bullock i Marchesa 

 
Några andra favoriter från röda mattan..
 

Rachel Mc Adams i Eli Saab & Cameron Diaz i Oscar de la Renta
 
 Miley Cyrus i Jenny Peckham & Zoe Saldana i Givenchy
 
 Maggie Gyllenhaal i Dires Van Norten & Nicole Richie i Reem Acra

♀international womens day♀

 

 

 

Idag är det som säkert ingen av er missat internationella kvinnodagen. En dag då vi ska uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation i världen.. 


Alla tjejer bör kalla sig feminister!


 

Att vara feminist och kalla sig för det är något som tyvärr ofta misstolkas.. 

Då jag för ett tag sen fick frågan om jag skulle kalla mig för feminist svarade jag självklart ja, vilket galet nog förvånade och  tillbaks fick jag kommentaren " ja men du sminkar ju dig, då kan du väl inte kalla dig för det?!"  WHAT?!! Vad faaan har smink med saken att göra?!  

 

 

 

Feminism för mig handlar om en jämställdhet mellan könen i samhället och har ingenting med mitt läppstift att göra.  Bilden att feminister är arga kvinnor som inte rakar benen och hatar män är ju totalt crazy! Många verkar ha fått en snedvriden uppfattning om vad feminism betyder så låt oss klargöra detta en gång för alla ;)  

Slår man upp ordet feminism i Svenska akademins ordlista (2006) står det: Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska likställdhet med mannen. 

 

That was that!  

 

 

 

Ha en bra ♀-dag!

Love

 

 


Make-up inspiration inför helgens fester ✫a piece of my work✫

 
Smink & foto: av mig  Modell: Stephanie Silva, min fina syster!
 
 
Fotograferar gör jag bara mest bara på skoj. Läste foto på gymnasiet och ibland får jag mina ryck och plockar fram kameran. Min systers agentur gillade den här bilden så pass mycket att den används på hennes setcard och fick ersätta en bild tagen av en "proffs" fotograf.. vadåå smickrande!! ;)
 
Make-up: Ögonbryn & läpparna är i fokus med ett naturligt och neutralt underlag och highlighter på kindbenen! En look som är en garanterad hit ;) 
 
Jag använde higligthern "high beam" av märket Benefit.. en av mina favoriter!
(vet att det ser ut som ett nagellack men det är det inte..)
 
Igår strulade bloggen så där av blev det inget inlägg.. 
Nej nu ska jag ut i det fina vädret.. på jakt efter födelsedagspresent till min underbara vän Lena! 
 
Ha en härlig helg!!
♥♥♥

Alexander Wang gang

Hot!!!
Foto: Mikael Jannson för Interview magazine
 
Kolla in intervjun med Alexander Wang av Diane Von Furstenberg på 
http://www.interviewmagazine.com/fashion/alexander-wang/ 
 
 
Kolla in i morgon ..

Burberry Prorsum AW 2010

 Måste erkänna att det faktiskt tar emot lite att spana in höstens och vinterns kommande kollektioner när längtan efter våren och sommaren är så stor! Det är ju knappast höst och vinterjackan som är saknad.. men det kommer mycket snyggt iaf AW10 ;)
 
Burberry Prorsum AW10´s kollektion är en snygg blandning av militärinspirerande kappor och jackor som kombineras med lårhöga stövlar och snäva knälånga klänningar.. 
 
Kolla in visningen.. 
 
 
 
Hår & make up: Neutralt och naturligt!

a piece of my work..

Jag vet att jag måste bli bättre på att visa upp mina sminkjobb så här kommer en länk till en editorial "Black kids" som är ute nu i Londontidningen Ribbedmagazine..
 
Check it out ;)
http://www.ribbedmagazine1.com/fashion/container/fashion1.html 

RSS 2.0